Látványos műsorral mutatkozott be a Készenléti Rendőrség Zenekara ma kora délután a kaposváriaknak. Miközben a Kossuth téren zenéltek az egyenruhások, a közeli szállodában hivatalos állománygyűlés is zajlott.

A rendezvényen elhangzott: a magyar kormány döntött a rendőrség létszámának 3000 fővel történő emeléséről. Egy hónapja így Kaposváron is megkezdte működését a Készenléti Rendőrség új határvadász bevetési osztálya. A 120 főből álló egység átlag életkora 30 év. Elhelyezésüket ideiglenesen a Szent Imre utcában oldották meg, a végleges helyükről pedig  a várossal egyeztetve döntenek.

Napjainkban majdnem 200 közterületi kamera vigyázza a városlakók és a vagyontárgyak biztonságát Kaposváron. A somogyi megyeszékhely három évvel ezelőtt kezdte meg a térfigyelő rendszer kiépítését.

Ez a beruházás is hozzájárult ahhoz, hogy egyre kevesebb a közterületi bűncselekmény, miközben egyre több nyomozás zárul sikerrel – ezt a megyei rendőrfőkapitány mondta évértékelőjében.

- Ezt nagyon sokféleképpen szoktuk mérni. Egy a lényeg benne, hogy 100 bűnelkövetőből mennyit sikerült elfogni. 2012-ben amikor ide érkeztem akkor 100-ból 31-et, most 100-ból 67-et - mondta Dr. Piros Attila, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya.

A város, a kamerarendszer bővítését idén is folytatja. A tervek szerint jut majd a színház környékére és ide, a Cseri parkba is. Ráadásul a cseri városrészben épülhet meg egy, a készenléti rendőrök elszállásolására szolgáló körletépület is. Az országban elsőként. Megelőzve Szegedet, Debrecent és Nagykanizsát. A Kapospont által megkérdezettek egyaránt örömmel fogadták a tervet.

A Városháza tájékoztatása szerint 300 fiatal rendőr érkezik majd a városba. Ezek a határvadász egységek is szerepet játszanak majd a biztonság megteremtésében és fenntartásában.

- A városvezetés célja az, hogy Kaposvárt Magyarország legbiztonságosabb településévé tegye már rövidtávon is és ennek a törekvésnek érkeztünk ezzel a beruházással egy mérföldkövéhez. Azzal, hogy 300 rendőr érkezik Kaposvárra, ismét biztonságosabb lesz Kaposvár - tette hozzá Dr. Pintér Rómeó, önkormányzati képviselő.

A készenléti rendőrség esetleges költöztetésével kapcsolatosan szombaton egy fórumot tartanak a helyszínen, ahol az ott élők is elmondhatják véleményüket. Kaposvár képviselőtestülete pedig jövő héten dönthet a beruházás indításáról.

Címkék: készenléti rendőrség, cseri park, rendőr, kaposvár, kék hírek