Siófokon, kedden délután, 17 óra körül egy férfi bement egy üzletbe és az ott lévő alkalmazottól a bevételt követelte, bántalmazta és megkötözte, majd nagyobb mennyiségű készpénzzel távozott.

A bejelentést követően a helyszínre érkezett Kiss Sándor rendőr zászlós és - a Komplex Gyakorlati Szolgálati Hely programban gyakorlaton lévő - Szabó Diána rendőr tanuló, akik a földön, megkötözve fekvő sértettnek azonnal segítséget nyújtottak és orvosi ellátást kértek hozzá. A bántalmazás alkalmával nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek, ezért a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Eközben Laczkó Tamás rendőr főtörzsőrmester és Szucsáki Áron rendőr főtörzsőrmester - a megadott személyleírás alapján - az elkövető felkutatására sietett és a bejelentéstől számított 8. percben egy közeli utcában elfogták a férfit, akit előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 20 éves B. Józsefet - őrizetbe vétele mellett - rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az üzletből ellopott készpénzt a rendőrök a férfinél hánytalanul megtalálták, amelyet az eljárás keretében lefoglaltak.

Címkék: rabló, megver, elfog, pénz, kék hírek