A Nagyatádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás miatt egy salgótarjáni lakos ellen. Az eset május 13-án délelőtt történt, amikor két férfi megjelent egy csurgói lakcímen nyugdíjbiztosítónak adva ki magukat.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Az egyik elkövető ajándék ígéretével jutott be a sértett, idős asszony házába, ahova magával vitt két garnitúra ágyneműt. Az egyikről azt állította hogy ajándék, a másikat azonban az asszonynak meg kellett volna vbásárolnia. A sértett ezt nem tette meg, azonban a férfi meglátva az asszony nyakában lógó arany nyakláncot megkérte, hogy hadd vegye azt szemügyre.

A sértett ezt megengedte és a férfi a szépkorú asszony korát kihasználva, a sértett háta mögött állva, észrevétlenül lecsatolta és magához vette az ékszert, majd a házból az ágynemű garnitúrákat hátrahagyva távozott.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül azonosították a két férfit, akiket elfogtak és előállítottak a Nagyatádi rendőrkapitányságra, ahol a 20 éves S. Milánt gyanúsítottként, míg társát, aki a kocsiban várakozott a bűncselekmény elkövetésekor, tanúként hallgatták ki. Az elkövetők szabad lábon védekezhetnek.

Címkék: trükkös, nyugdíjas, biztosító, csalás, Csurgó, Nagyatád, kék hírek