A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a rendőrnőt, aki az M7 autópálya Somogy megyei szakaszán nem állt meg az általa okozott baleset helyszínén - közölte a Somogy Megyei Főügyészség Sajtóosztálya.

A szolgálaton kívül lévő vádlott 2017. márciusában Balatonszabadinál hajtott fel az M7 autópálya gyorsító sávjára, majd onnan a külső sáv helyett a belső sávba sorolt be. A vádlott a manőver során azonban nem észlelte a belső sávban szabályosan közlekedő gépkocsit, amelyben egy négy fős budapesti család utazott, eléjük vágott. A gépkocsit vezető családfő a baleset elkerülése érdekében a belső sávot szegélyező szalagkorlát felé kormányozta az autót, azonban az megcsúszott és nekiütközött a szalagkorlátnak, amelyen 57 méter hosszan sodródott.

A vádlott ugyan észlelte az általa okozott balesetet, ennek ellenére nem állt meg, hanem folytatta az útját Nagykanizsa irányába. A sértettek gépkocsija mögött közlekedő autós azonban látta a balesetet, a vádlott után hajtott és sikerült megállítania, majd visszatértek a helyszínre.

A szerencsés kimenetelű balesetben senki nem sérült meg, a gépkocsi azonban totálkárosra törött és a szalagkorlát is megrongálódott. A Siófoki Járásbíróság cserbenhagyás vétsége miatt 135.000,- forint pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. Az ügyész a büntetés súlyosítása végett fellebbezett.

Címkék: gyorsított, rendőrnő, eljárás, cserbenhagyás, ügyészség, baleset, kék hírek