A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, három korcsoportban. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot.


fotók: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy-Komárom SMKIfotók: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy-Komárom SMKIfotók: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy-Komárom SMKIfotók: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy-Komárom SMKIfotók: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy-Komárom SMKIfotók: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy-Komárom SMKIfotók: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy-Komárom SMKIfotók: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy-Komárom SMKI
fotók: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy-Komárom SMKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. Bátran kijelenthető, hogy mindenki, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát.

A nagyatádi Horváth Dániel a 30 év alattiak kategóriájában elsőként ért a célba. A szintén nagyatádi tűzoltó, Kiss János Tamás a 30-40 év közöttiek közt szerzett bajnoki címet, a legjobb somogyi eredménnyel, 4 perc 56 másodperc alatt teljesítette a versenyt.

A I. korcsoportban (30 év alattiak) negyedik helyen zárt a marcali Benczik Gábor, de 6-7 perc közötti időeredménnyel vette az akadályokat a marcali Kovács-Andor Tamás, Rózsa Dániel és a nagyatádi Óh András is.

A II. korcsoportban a nagyatádi Horváth Róbert a hetedik, a marcali dr. Gelencsér András a 8. legjobb idővel zárta a megmérettetést. De szép eredménnyel, hét perc körüli idővel teljesítette a viadalt a nagyatádi Csisztai Erik és Bognár Péter is.

Címkék: lépcsőfutó, Somogy, tűzoltó, kék hírek