A Fonyódi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytatott segítségnyújtás elmulasztása bűntett és maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okozó közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy lengyeltóti lakos ellen.

A 6701-es számú úton tavaly augusztusban egy Fiat személygépjármű közlekedett Somogyvár irányából Lengyeltóti irányába. A 31+700 kilométer szelvényhez érve a jármű az előtte haladó személygépjármű előzésébe kezdett, amikor a sofőr arra lett figyelmes, hogy az általa előzött személygépjármű annak ellenére megkezdte az előtte haladó jármű előzését, hogy a Fiat vezetője már előzésben volt.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Fiat sofőrje az ütközés elkerülése végett a vízelvezető árokba hajtott, majd egy beton hídfőnek ütközött. Az ütközés után az okozó sofőr segítségnyújtás, továbbá a hatóság értesítése nélkül elhajtott a helyszínről.

A balesetet követően kiadott sajtófelhívás alapján az okozó személyesen megjelent a rendőrkapitányságon, ahol a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. A 63 éves nő az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A baleset következtében a Fiat jármű vezetője - az elsődleges orvosi szakvélemény alapján - 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, azonban az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a balesettel ok-okozati összefüggésben súlyos egészségromlást is és maradandó fogyatékosságot is okozó sérüléseket szenvedett

A fonyódi rendőrök az eljárást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Címkék: maradandó sérülés, fonyód, vádemelés, baleset, kék hírek