Május negyedike a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltók napja, a kéményseprőké és az összes tüzes mesterséget művelőé. Ez alkalomból valamennyiük védőszentje előtt tisztelegtek főhajtással és az emlékezés koszorújával a tabi tűzoltólaktanyánál. A koszorúzást követően ünnepi szentmise szólt a tűzoltókért az Utolsó Vacsora Római Katolikus Templomban.

A Zichy Mihály Művelődési Központban Witzmann Mihály országgyűlési képviselő köszöntötte az ünneplőket. A képviselő megköszönte a tűzoltóknak azt a biztonságot, amelyet bátor és hősies helytállásukkal teremtenek meg. Legyen szó tűzesetről, balesetről, természeti csapásról - mondta Witzmann Mihály - a tűzoltókra mindig számíthatunk.

Kekecs Károly Richárd tűzoltó őrnagy, a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ünnepi beszédében úgy fogalmazott: mi tűzoltók védőszentünkhöz hasonlóan harcolunk, azért, hogy jobb és biztonságosabb legyen a világ, hogy értékeket mentsünk, hitet adjunk és vigaszt nyújtsunk. S ha kell - tette hozzá a parancsnok - Szent Flórián nyomán együtt, összefogva mi is áldozatot hozunk.

Ünnepi műsort adtak a Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola tanulói, majd, mint minden ünnepen elismerések ismertetésével és átadásával zárult az ünnepség.

Címkék: Flórián, tűzoltó, katasztrófavédő, kék hírek