A Marcali Rendőrkapitányság nyomozást folytat Sz. András 36 éves vései és K. Attila 44 éves böhönyei lakosok ellen kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint Cs. Zoltán 38 éves tapsonyi és F. Balázs 31 éves böhönyei lakosok ellen kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai alapján Sz. András 2016 májusában anyagi ellenszolgáltatás fejében megegyezett F. Balázs böhönyei lakossal, hogy közösen cannabis növényt termesztenek, továbbá megállapodott Cs. Zoltán tapsonyi lakossal, hogy a böhönyei erdőben kijelölt területen elültetett cannabis palántákat felügyeli és vigyázza. A megtermesztett növényeket Sz. András F. Balázs részére adta át, akinek az volt a feladata, hogy a növényeket egy böhönyei ingatlan pincéjében tárolja, a ház padlásán pedig azok leveleit kiszárítsa. A férfiak a kábítószert különböző személyek részére személyesen, illetve egy közeli üzemanyag-töltőállomáson értékesítették.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai és a marcali rendőrök összehangolt akciója során a személyeknél megtartott házkutatások során összesen 46 tő cannabis növényt, 3512 gramm kábítószergyanús növényi származékot, 72 darab kábítószergyanús növényt és töveket, gáz- és riasztófegyvert, valamint kábítószer termesztéséhez szükséges műszaki eszközöket és több, mint hétmillió forint készpénzt foglaltak le.

A rendőrök a négy férfit előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol mindannyiukat gyanúsítottként hallgatták ki, majd a kábítószer terjesztésével gyanúsítható két férfit és F. Balázst őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását. Cs. Zoltán a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Címkék: dealer, fogyaszt, fegyver, drog, kábítószer, kék hírek