Kedden a délutáni órákban apa és fia a helyi buszpályaudvaron, agresszív módon felszólított egy ott várakozó férfit arra, hogy mutassa meg a válltáskájának tartalmát. A sértett - a fenyegetés hatására - a felszólításának eleget tett. A táskából a férfiak kivettek egy bluetooth hangszórót, valamint a sértett - féltve testi épségét - készpénzt és mobiltelefont adott át nekik.

H. József és 17 éves fia a megszerzett értékekkel próbált továbbállni, azonban a sértett utánuk ment és szerette volna azokat visszaszerezni. H. József a férfit egy alkalommal, ököllel arcon ütötte, majd agresszívan közölte vele, hogy ne kövesse őket, mert legközelebb nem ütni fog, nagyobb baj lesz. A sértett ezt követően kérte a rendőrség segítségét.

A helyi körzeti megbízottak - Szucsáki Áron rendőr főtörzsőrmester, Fodor Lajos rendőr főtörzsőrmester - valamint a rendőrkapitányságon a Komplex Gyakorló Szolgálati Hely keretében gyakorlatát töltő Sütő András rendőr tanuló a bejelentést követő 20. percben a közelben igazoltatták a két férfit, akiket elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 44 éves apát és 17 éves fiát rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mindkettőjüket őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuknak indítványozására.

A siófoki rendőrök a sértettnek visszaadták értékeit, amelyeket személyesen vehetett át a rendőrkapitányságon.

Címkék: ököl, rablás, előzetes, kék hírek, Siófok