Akkor egy mozgó abc-s autó ütött el egy kétéves kisgyermeket. A kisfiú meghalt, a gázoló pedig félve a helyiek dühétől elmenekült a helyszínről. A bíróság a mai napon az egyik nagyszülő felelősségét is tárgyalta, mivel a gyermek a gyámsága alatt állt, az ő gondjaira volt bízva.

A halálos közlekedési baleset tavaly július végén történt Büssü egyik utcájában. Miután a mozgó bolt sofőrje kiszolgálta a vásárlókat, ment volna tovább a következő megálló felé. Indulás után nem sokkal azonban elsodorta a jármű előtt álló két éves kisgyereket.

A jármű vezetője megpróbált segíteni, hívta a mentőket, de a hozzátartozók és a helybéliek haragjától félve elmenekült a helyszínről. A következő faluból hívta a rendőröket.

Nézzék meg a tragédia helyszínén készült videónkat!

A Somogy Megyei Főügyészség korábban a nagypapa felelősségét állapította meg a halálos baleset kapcsán. A vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Az ő tárgyalása kezdődött ma délelőtt. A tárgyalást vezető bíró több ponton is eltérést talált a vádlott mai és korábbi vallomása között. Egyebek mellett a furgon mozgásával kapcsolatban is.

A tárgyaláson a furgon sofőrjével is szembesítették a nagypapát. Kettejük vallomása jelentősen eltért egymástól. A bíró szakértők bevonását kezdeményezet és a tárgyalást elnapolta június közepéig.

Címkék: mozgó abc, gázolás, büssü, tárgyalás, halál, kék hírek