18 alkalommal ragadtak motorfűrészt a megye tűzoltóegységei. A délutáni óráktól kezdve jellemzően leszakadt faágak és útra dőlt fák eltávolításán dolgoztak a tűzoltók Balatonújlak külterületén, Somogyszobon, Mernyén, Nagyatádon, valamint Berzence és Csokonyavisonta közötti útszakaszon is. Tabon villamos vezetékre dőlt fák okoztak problémát.

A tűzoltói beavatkozás ideje alatt 25 fogyasztónál volt áramkimaradás, az esti órákra helyre állt a szolgáltatás, kivétel annál a három ingatlannál, ahol a bekötést is leszakították a kidőlt fák.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az M7-es autópályán, Buzsák térségében az erős szél felborította egy nyerges vontató üres pótkocsiját, megrongálta a ponyváját. A marcali hivatásos tűzoltók közreműködtek a szerelvény stabilizálásában. A jármű vezetője nem sérült meg az eset során, a táskai pihenőben várta meg, hogy a szél csillapodjon, azt követően folytatta csak útját.

Berzencéről és Nagyatádról családi házak tulajdonosai kérték a tűzoltók segítségét, mert a kéményben beizzott a lerakódott korom.

Címkék: kidől, tűzoltó, vihar, kék hírek