A viharos szél miatt szerdán kilenc esetben kérték a megyei tűzoltó egységek segítségét. Ugyanakkor a letört, nagyméretű faágak és kidőlt fák eltávolítása mellett, baleseteknél és lakástűznél is szükség volt a tűzoltók beavatkozására.

A délutáni óráktól kezdődően megnőtt a bejelentések száma.

Berzencén, a Szent István utcában két személyautó ütközött össze. A jelzésben adott információkkal ellentétben a sérültek közül senki sem szorult be az összeroncsolódott járművekbe. Az ütközés következtében egyik autó az oldalára borult és az árokba csapódott, a másik autó szintén a vízelvezetőben állt meg. Előbbi gépkocsiban ketten utaztak, ők nem sérültek meg, míg a másik autó vezetőjét könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A káresethez a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, kerekeire állították a felborult gépkocsit, majd drótkötél segítségével kivontatták mindkét autót az árokból.

A kaposvári és a nagyatádi hivatásos tűzoltók mellett, bodrogi, görgetegi és szentbalázsi önkéntesek dolgoztak az esti órákban az erős szél okozta károk felszámolásán. Kaposfő és Kisasszond között, Osztopánnál, Szentbalázsnál, valamint Görgetegen motoros láncfűrészek és kéziszerszámok segítségével távolították el a közúti forgalmat veszélyeztető fákat az úttestről. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A kandalló hőjétől meggyulladt a tapéta egy mikei családi ház konyhájában, és a tűz átterjedt a mennyezeten lévő lambériára, majd a födémre is. A tulajdonos áramtalanította az épületet, majd a helyi önkéntesek kivitték a gázpalackot a konyhából. A nagyatádi hivatásos és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók megbontották a födémet, és eloltották a még parázsló részeket. Az épület lakható maradt.

Címkék: baleset, szél, vihar, tűz, kék hírek