"Európában a legalacsonyabbak közé tartoznak a hazai hulladékszállítási díjak, Brüsszel előírásai azonban megnehezítik, veszélyeztetik azt, hogy Magyarországon a jövőben is a rezsicsökkentés utáni áron végezzenek hulladékszállítási és -gazdálkodási szolgáltatást" - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a szervezet szekszárdi közgyűlésén.

Az MJVSZ ezért arra biztatja a kormányt, küzdjön annak érdekében, hogy megmaradhassanak a rezsicsökkentés vívmányai.

A fórumon részt vett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára is. Makai Martina a többi között arról beszélt, hogy az európai bizottsági javaslat figyelmen kívül hagyja Magyarország hulladékgazdálkodási szerkezetét és a valósnál lényegesen nagyobb arányban határozza meg a könnyen újrahasznosítható hulladékok arányát. 

Az ülésen szó esett az olimpiai pályázatról is. A hazai sportélet legnagyobb támogatói, az e célra éves szinten 20 milliárd forintot fordító nagyvárosok polgármesterei egyetértettek abban, hogy a budapesti olimpiai pályázat visszavonása nagy veszteség az országnak. A körülményekről beszámoló Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ugyanakkor örömtelinek nevezte, hogy ez év nyarán Győr adhat otthont az ifjúsági olimpiának.

Címkék: tarifa, hulladékgazdálkodás, rezsicsökkentés, MJVSZ, díj, Kaposvár, kék hírek