A Siófoki Járási Ügyészség vádiratában az I. r. vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettével, a II. r. vádlottat kábítószer birtoklásának bűntettével vádolta. 2017. április 5. napján megtartott tárgyaláson mindkét vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az I.r.vádlott úgy érkezett meg a fesztiválra, hogy korábban nagyobb mennyiségű extasy tablettát vásárolt kifejezetten azzal a céllal, hogy azt a fesztiválon tovább értékesíti. Két személy részére az értékesítés meg is történt, azonban cselekményét az egyik fesztiválozó a biztonsági szolgálatot ellátó őröknek jelezte.

A bíróság az I. r. vádlottat kábítószer kereskedelem bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a II. r. vádlottat kábítószer birtoklása bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélete, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet a II. r. vádlott tekintetében jogerős, míg az I. r. vádlott vonatkozásában az ügyész 3 napot tartott fenn jognyilatkozata megtételére, az I. r. vádlott és védője fellebbezést jelentettek be a kiszabott büntetés enyhítés végett.

Címkék: kábítószer, Balaton, fesztivál, drog, kék hírek