Balatonlelle és Balatonboglár között az alacsony vegetáció kapott lángra. Csurgón, Kazsokon és Kaposvár Szent László utcájában kis területen égett a száraz aljnövényzet. Kőröshegyen tízhektáros területen égett a száraz avar, bozótos, valamint a nádas.

A siófoki tűzoltók vonultak a lángok megfékezésére, a területet nehezen tudták megközelíteni, de végül sikerült rövid idő alatt több vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet körülhatárolni.

Andocsról úgy érkezett a segélykérő hívás, hogy a Szabadság utca egyik lakóházának udvarán szalmabálák és az aljnövényzet gyulladt meg. Majd a visszahíváskor már a bejelentő elmondása szerint a fészer is lángra kapott, amelyben a bálákat tárolták.


Fotók: Somogy Megyei KatasztrófavédelemFotók: Somogy Megyei KatasztrófavédelemFotók: Somogy Megyei KatasztrófavédelemFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelem
Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tabi önkormányzati tűzoltók a kiérkezést követően azonnal megkezdték a fészer oltását és védték a közeli épületeket. A kaposvári hivatásos egységekkel közösen sikerült három vízsugárral megfékezni a tűz pusztítását, a lángok azonban károsították a szomszédos pajta tetőszerkezetébe is.

Az utómunkálatok sorát átvizsgálták a területet, s kiderült, a szomszédos telken égették le a gazt, a tűz azonban továbbterjedt.

Címkék: aljnövényzet, avar, kék hírek, somogy megye, tűz