A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. évi tevékenységéről, valamint a várható feladatokról is tájékoztatta Wéber Antal tűzoltó dandártábornok a megyei védelmi bizottság tagjait.

A soros tavaszi ülésen részt vett dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi és Kéményseprőipari-szabályozási Főosztályának vezetője.  

Wéber Antal beszámolójában ismertette a téli rendkívüli időjárási helyzet kezelése során végrehajtott feladatokat, valamint az ár és belvíz elleni védekezésre történő felkészítés részleteit.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője beszámolt a szabadtéri tüzek megelőzése érdekében tett szükséges intézkedésekről, a hatósági és nem hatósági eszközökkel végzett tevékenységről. Mindezek mellett szorgalmazta a gondozatlan területek karbantartását az önkormányzati rendeleti szabályozások kiterjesztésével.

A védelmi igazgatásban közreműködők részére Huszti Csaba tűzoltó alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő beszélt az információbiztonsági kihívásokról.

Címkék: somogy megyei védelmi bizottság, ülés, kaposvár, kék hírek