Kisgyalánban kis területen kapott lángra a száraz avar, ám a tűz továbbterjedt. A bejelentő megpróbálta porral oltóval és több vödör vízzel megfékezni a tüzet, egy részét sikerült is neki, a közeli erdőt nem érték el a lángok. A kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be a helyszínen.


Fotó: Kaposvár HTP - KisgyalánFotó: Kaposvár HTP - KisgyalánFotó: Kaposvár HTP - Kisgyalán
Fotó: Kaposvár HTP - Kisgyalán
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kötcsén külterületén, Balatonszemesen, Kadarkúton, Szenyérnél, Kaposvár Csillag utcájában, Somogyváron, Látrányban, Pusztakovácsinál, Bábonymegyernél, Igalban is kisebb-nagyobb területen égett a száraz aljnövényzet. Siójutnál a Sió partján, Ádándon a Halastó utca végén égett a nádas foltokban.

Ecseny Kossuth Lajos utcájában leégett egy elhanyagolt terület aljnövényzete. A tűz a területen lévő gáz csatlakozóvezetéket megolvasztotta, majd a kiáramló gáz meggyulladt. A gázszolgáltató szakemberei a vezetéket kiszakaszolták, így a kaposvári hivatásos tűzoltók elfojtották a gázfáklyát. A javítási munkálatok az utca harmincnégy ingatlanjának gázellátását nem befolyásolták.


Fotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kaposvár, Ballakuti utcájában beizzott a lerakódott korom egy családi ház kéményében. A tűz a kéményből nem terjedt tovább. A kaposvári hivatásos tűzoltók védősugár fedezete mellett az izzó részeket eltávolították és felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy a kéményseprő felülvizsgálatáig ne használják a füstelvezetőt.

Címkék: egység, beavatkozás, tűz, kék hírek