2017. március 5-én 13 óra 10 perckor: a 6505-ös számú út 50. kilométerszelvényében anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt. Pusztaszemes külterületén közlekedett egy tehergépkocsi, amelynek sofőrje előzés közben letért az útról és a vízelvezető árokba csúszott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2017. március 5-én 14 óra 5 perckor: Kaposvár belterületén  egy gépkocsi vezetője a hátramenet végzése során nem biztosított elsőbbséget egy, az úttesten közlekedő személygépkocsinak, így összeütköztek. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

2017. március 5-én 16 óra 51 perckor: az M7-es autópálya 137. kilométerszelvényében anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt. Balatonlelle térségében egy személygépkocsi a vizes útfelületen megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata az alábbi közleménnyel is az óvatos közlekedésre hívja fel a figyelmet:

A hét első napján kettős fronthatásra számíthatunk. Tompulnak a reflexek, ami az eső mellett tovább növeli a balesetveszélyt az utakon. Esős, csapadékos időszakban hirtelen megnövekedik a balesetek száma. Mindez alapvetően a megváltozott látási- és útviszonyokra, a gyalogosok korlátozottabb észlelhetőségére, a féktávolság megnövekedésére, valamint megváltozott körülményekhez nem igazodó közlekedői magatartásra vezethetők vissza. A közlekedési balesetek megelőzése érdekében a járművezetőknek nagyobb figyelmet, fokozott óvatosságot kell tanúsítaniuk, lassabb haladási sebességet kell megválasztaniuk, és nem utolsó sorban nagyobb követési távolságot kell tartaniuk az előttük haladó jármű mögött!

Címkék: font, csúszik, karambol, sérül, baleset, kék hírek