Rövid időn belül két helyszínen is helyt kellett állniuk a törökkoppányi önkéntes tűzoltóknak a szerdai napon. A feltételezés szerint: az erős szél fákat döntött ki Törökkoppány utcáin, megbénítva ezzel a falu forgalmát. Még javában zajlott a forgalmi akadály felszámolása, a kidőlt fa eltávolítása, amikor egy a közelben várakozó személygépjármű motorterére a viharos szél egy fát döntött, s a kifolyt üzemanyag a motortérben meggyulladt.


Fotó: Óliás Gábor tű. alezredes - Kaposvár KVKFotó: Óliás Gábor tű. alezredes - Kaposvár KVKFotó: Óliás Gábor tű. alezredes - Kaposvár KVK
Fotó: Óliás Gábor tű. alezredes - Kaposvár KVK
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A gyakorlat végrehajtását Kóbor Csaba tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő értékelte. Az alezredes szerint a beavatkozás mindkét kárhelyen szakszerű volt. A kárhelyparancsnok mindvégig megfelelően irányította a beavatkozást, helyes helyzetfelismerésének köszönhetően jó taktikát választott az összetett káreset felszámolására.

A tűzoltásvezető jól osztotta el a beavatkozó erőket, akik számára elrendelte a szükséges egyéni védőeszközök használatát. A húsz önkéntes tűzoltó színvonalasan teljesítette a feladatokat.

Címkék: törökkopány, önkéntes tűzoltók, gyakorlat, kék hírek