Tizenkét méteres nyárfa dőlt az elektromos vezetékre Tab Rákóczi utcájában. A fa magával rántott két fát és egy villanyoszlopot, leszakította egy lakóházról a bekötő vezetéket, de két másik épületben is kárt tett.  Az eset következtében 28 családi háznál nem volt áram kedden délelőtt. Az érintett utca egy részét lezárták, az áramszolgáltató kiszakaszolta a sérült részt, majd a fát kivágták a tabi önkormányzati tűzoltók.

null

Nagyatádon egy mentő útját állta el egy kidőlt fa, eltávolítását követően a város külterületén egy félpályás útzárat képező akadály felszámolásáról gondoskodtak a tűzoltók.Nem sokkal később Tabon egy kidőlt fa akadályozta a Kossuth Lajos utca forgalmát, a város tűzoltói gondoskodtak a közlekedés zavartalanságáról.

Kidőlt egy telefonoszlop az őrtilosi óvoda előtt, s azt az épület csatornája tartotta. A csurgói önkormányzati tűzoltók az oszlopot körbe kordonozták, s a gyalogosok biztonsága érdekében lezárták a járda érintett részét.

A csurgói szőlőhegyen is fenyőfát döntött a szél, amely villanyvezetékre dőlt. A város tűzoltói motoros fűrésszel avatkoztak be a helyszínen.

Siófokon megrepedt egy fenyő törzse és veszélyt jelentett a közeli családi házra. A város hivatásos tűzoltói ledarabolták a fa koronáját, majd a szél csillapodását követően fejezték be a munkálatokat.

Szemetet égettek egy somogyvári lakóház udvarán, ám a tűz továbbterjedt. A település önkéntes és a marcali hivatásos tűzoltóknak sikerült elfojtani a lángokat.

Kaposvár Nap utcájában is szikracsapókra volt szükség. A megyeszékhely tűzoltóinak sikerült kéziszerszámokkal elfojtani a száraz aljnövényzetből felcsapó lángokat.

Somogysárdon eközben a Rákóczi és a Táncsics utca között végig perzselte a kerteket a tűz. Nagyatádi tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták a lakóházak felé terjedő tüzet.  

Buzsákról kértek tűzoltói segítséget a kora esti órákban. A bejelentő méheit veszélyeztették az akácos aljnövényzetéből felcsapó lángok, amelyek a közeli magas füves vegetációra is átterjedtek. A marcali hivatásos tűzoltóknak egy órán tartó munkával sikerült lefeketíteni a tüzet. 

Címkék: katasztrófavédelem, munka, szél, somogy megye, kék hírek