Testületi tiszteletadás mellett a kadarkúti temetőben helyezték végső nyugalomra a parancsnokot.Testületi tiszteletadás mellett a kadarkúti temetőben helyezték végső nyugalomra a parancsnokot.

Horváth Attila ravatalánál ott voltak a családtagok, a barátok, jöttek búcsúzni egykori és jelenlegi kollégák, tisztelők, a társszervek képviselői, akik kegyeleti őrséget is álltak. A kadarkúti tűzoltóparancsnok emlékére Róth Zoltán tűzoltó őrnagy, kaposvári tűzoltóparancsnok mondott búcsúbeszédet.

Mint mondta: Horváth Attila mindig tele volt a közösség iránti tenni akarással. 2005. július negyedikén lépett be a Kadarkúti Tűzoltó Egyesület tagjainak sorába és december elsejével megalakult Kadarkúti Önkéntes Tűzoltóság parancsnokává nevezték ki.


Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

De nem csak parancsnoka volt a tűzoltóságnak, szívében-lelkében egy volt a Kadarkúton szolgálatot teljesítő tűzoltókkal. Horváth Attila hosszan tartó súlyos betegsége a munkatempóját, a munkavégzését nem befolyásolta, lelkiismeretesen végezte feladatát, vezette a kadarkúti tűzoltóságot egészen haláláig.

Kadarkút szülöttétől a város polgármestere búcsúzott. Karsai József kijelentette: Kadarkútnak szüksége volt Attilára, ahogy a Vóta-pusztai otthon lakóinak is szükségük volt rá a néhány évvel ezelőtti tűzesetnél. Kadarkút lakói tudták, rá bármikor számíthatnak.

A beszédek után a temetési díszmenet elindult a néhai parancsnok végső nyughelye felé. Horváth Attilát szirénaszó mellett helyezték végső nyugalomra. 

Címkék: Horváth Attila, tűzoltóparancsnok, Kadarkút, temetés, tűzoltó, kék hírek