A somogyi erdőgazdaság szakszemélyzete vasárnap éjszaka egy, a területükön engedély nélkül bóklászó férfit igazoltatott, akiről feltételezték, hogy nem egy egyszerű túrázó. Március végéig ugyanis csak a jelzéssel ellátott, kijelölt túraútvonalakon lehet kirándulni a somogyi rengetegekben, másutt a vadászatok miatt erdőlátogatási tilalom van érvényben. Az igazoltatott férfit követve az erdészek egy autóra lettek figyelmesek, amelyben többen is ültek, ám jöttükre a helyszínről elmenekültek.

Őket a balatonföldvári rendőrök egy, Bálványos térségében található, az autópálya felett haladó "vadátjáró" környékén ellenőrizték. Az egyenruhások átvizsgálták a járművet, amelynek csomagterében 11 darab, különböző méretű, kifejlett gímszarvas hullajtott agancsot találtak.

A sofőr az agancsokkal elszámolni nem tudott, engedélyekkel nem rendelkezett, ezért a rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra. Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy a 40 éves, cserszegtomaji férfi február 17. és 19. között négy inkei lakost szállított Bálványos, Kőröshegy, Kereki települések külterületére, ahol agancsokat gyűjtöttek.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A rendőrök a járműben és a férfiak otthonában megtartott házkutatások alkalmával megtalált agancsokat az eljárás keretében lefoglalták. A nyomozók a 40 éves, cserszegtomaji H. Pétert, továbbá inkei tásait, a 18 éves H. Zsoltot, a 32 éves H. Kornélt, a 39 éves R. Jánost és a 40 éves H. Zsoltot - szabadlábon hagyásuk mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

Címkék: sefag, szántód, agancs, tolvajok, kék hírek