Igaz, a műszaki mentések száma érdemben nem változott. A somogyi katasztrófavédők mai évértékelőjén az is kiderült, hány riasztást kaptak a megyei tűzoltók 2016-ban.

A somogyi katasztrófavédők parancsnoka szerint kifejezetten eseménydús év volt a tavalyi. Műszaki mentéshez több mint 1200 esetben kellett vonulniuk. Közlekedési balesetből pedig minden napra jutott legalább egy, ahol segíteniük kellett.

- Nagymértékű csökkenést a szabadtéri tűzeseteknél sikerült elérni, a műszaki mentések száma magasabb mint a tűzeseteké, a viharkárok esetében némi csökkenés alakult. A közlekedési balesetek száma magas, gyakorlatilag minden napra jut egy - válaszolta Wéber Antal, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

null

A hivatásos katasztrófavédők munkáját megyeszerte több önkéntes, illetve önkormányzati szervezet segíti. Ilyen például a törökkoppányi egyesület is, amelyik idén már önállóan is beavatkozhat.

Tavaly adták át a Kötél Egyesület új szertárát is. A 28 millió forintból átalakított épületben most már a technikai eszközök és a járművek is elférnek. Így, a korábbiaknál gyorsabban indulhatnak bevetésre is.

A megelőzés idén is kiemelt hangsúlyt kap - hangzott el a pénteki évértékelőn, ahol az is kiderült: a somogyi igazgatóság várhatóan ebben az évben is bővíti eszköz-, illetve gépjárműparkját. Ezek mellett fejleszti fogják iparbiztonsági információs központjukat is.

Címkék: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, évértékelő, 2016, kék hírek