A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy 25 éves kaposvári férfivel szemben, aki parkoló kamionokból sorozatban gázolajat tulajdonított el.

A vádlott tavaly április és december között összesen 20 alkalommal Kaposvár különböző parkolóiban leállított kamionokból - minden esetben az éjszakai órákban - gázolajat lopott úgy, hogy a tanksapkákat felfeszítette, az üzemanyagot egy műanyag csővel leszívta és azt gépkocsijával hazavitte.

A lopott gázolajat a lakóhelyén egy nagyobb tartályba átöntötte és ismeretlen személyeknek értékesítette. A vádlott alkalmanként 35 ezer forint és 240 ezer forint közötti értékben tulajdonított el gázolajat, a tulajdonosoknak bő kétmillió forintnyi kárt okozott.

Egyes helyszínekre a vádlott rendszeresen visszatért, az egyik gazdasági társaság négy kamionjából például kilenc alkalommal tulajdonított el üzemanyagot. Az utolsó két elkövetésben társa is volt. A férfit végül tetten érték, ekkor a helyszínről futva elmenekült, de rövid időn belül elfogták.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását, vagyonelkobzást és a lopott üzemanyag elszállítására használt gépkocsi elkobzását, míg társával szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta.

Címkék: vád, tolvaj, gázolaj, kék hírek, lop