A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt vádat emelt egy zimányi 46 éves férfivel szemben.

A vádlott tavaly nyáron az egyik zimányi presszóban délutántól italozott, az esti órákban erősen ittas állapotban kötekedni kezdett a vendégekkel. Egy férfit többször is verekedésre hívott fel, aki azonban ez elől kitért, ismerőse is próbálta a vádlottat nyugtatni, őt azonban lefejelte. Ezután ismét a kiszemelt áldozatára támadt rá, megrúgta, ököllel arcul ütötte, amikor az az utcára menekült, a vádlott ráugrott, földre döntötte, ott tovább ütlegelte, amíg le nem fogták és el nem távolították a vendéglőtől.

Késő este a még mindig nyugtalan, ittas vádlott egy bottal három, az utcán parkoló autót is megrongált, a szélvédőket, lámpabúrákat törte be, összesen 110 ezer forint kárt okozva.

Az ügyészség az erőszakos bűncselekmény miatt már büntetett, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: szórakozóhely, presszó, verekedés, garázda, kék hírek