Vasárnap este egy enyingi vályogház egyik belső fala omlott le. A siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik átvizsgálták az épületet, de nem tartózkodott abban senki. A csőtörés miatt az épület válaszfalai megrepedtek és a födém is megsérült, ezért a beavatkozó állomány az áram-és gázszolgáltató munkatársainak értesítését is kérte. A szakemberek leválasztották a közműveket, majd számolva az épület leomlásával, erőgép segítségével kiásták a ház előtti vezetéket és elzárták a gázt. A tűzoltók a területet körbekordonozták. Az épület lakhatatlanná vált.

 


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Hétfő hajnalban ugyancsak Enyingről, az Esze Tamás utcából kérték a tűzoltók segítségét. A régi építésű ház lakója recsegésre, ropogásra lett figyelmes. A siófoki egységek kiérkezésekor a lakó félelme beigazolódott, beomlott az épület teteje. A házat áramtalanították, a gázóra leszerelése azonban veszélyessé vált, ezért a szakemberek a gázvezeték kiásása mellett döntöttek. Az épületet statikailag életveszélyes, a lakó elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

A délelőtti órákban pedig egy berzencei lakóház tűzfala dőlt ki. A berzencei önkéntes és a csurgói önkormányzati tűzoltók kimentették a berendezési tárgyakat és a lakók értékeit a rogyadozó tömésházból. Az életveszélyessé vált ház négy lakója rokonokhoz költözött. Az önkormányzat gondoskodott értékeik elszállításáról.

Címkék: ledől, lakhatatlan, otthon, kék hírek