A mentők nem tudták megközelíteni egy sürgősen orvosi segítségre szoruló beteg házát, Kaposváron, ezért volt szükség tűzoltói beavatkozásra. A kaposvári hivatásos tűzoltók egy terepjáró képességű járművel szállították a beteget a mentőautóhoz, akit ezt követően kórházba szállítottak.

Megcsúszott az úton és elakadt egy menetrend szerint közlekedő autóbusz Gadányban, a Temető utcában. Az eset során a busz utasai nem sérültek meg. A böhönyei önkormányzati tűzoltók és a Somogy mentőcsoport önkéntesei dolgoztak a helyszínen, ahol munkájukat egy erőgép is segítette. A tűzoltók kéziszerszámokkal feltörték a mentést ellehetetlenítő jégréteget a baleset helyszínén. A munkagép ezt követően tudta biztonságos útszakaszra vontatni az autóbuszt, amely folytatni tudta útját.

null

Enyingen keresztbe fordult egy kamion, amely egy oszlopot is kidöntött. A jármű mentéséhez a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység munkáját két homlokrakodó gép is segítette, ám a munkagépek nem voltak alkalmasak a kamion mentésére. A járművet útra emeléséhez a székesfehérvári tűzoltódarut riasztották.

Az M7-es autópálya somogyi szakaszán négy gép végez síkosságmentesítést, a megye fő-és mellékútjain a Magyar Közút Nzrt. Somogy Megyei Igazgatóságának tíz munkagépe dolgozik.  Az utak vizesek, sónedvesek.

A megyében zavartalan az autóbusz- és a vonatközlekedés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy megye területére visszavonta az ónos eső miatt elrendelt riasztást. Az előrejelzések szerint a Dél-Dunántúlon kezdetben csak néhol, majd egyre nagyobb területen az ónos esőt eső váltja fel a tovább emelkedő hőmérséklet miatt. 

Címkék: ónos eső, katasztrófavédelem, somogy megye, kék hírek