Porrogszentpálon elakadt egy kenyeret szállító gépjármű a hajnali órákban. A csurgói önkormányzati tűzoltók avatkoztak be a helyszínen. Drótkötél segítségével elvontatták a kisteherautót, majd folytatni tudta útját.

Böhönye külterületén egy teherautó hajtott árokba. Az elsőként helyszínre érkező böhönyei önkormányzati tűzoltók megállapították, hogy a jármű tartálya nem sérült meg. A kamion nem szállított semmit. A tevékenység irányítási központ a Somogy megyei katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztotta a veszélyes áru szállítás feltételeinek ellenőrzése miatt.

null

A KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói motorfűrészekkel eltávolították a mentést akadályozó faágakat, majd a műszaki mentő jármű csörlőjével kivontatták a kamiont az árokból és egy közeli parkolóba kísérték. A tartálykocsi vezetője nem sérült meg.

A Magyar Közút Nzrt. Somogy Megyei Igazgatóságának tájékoztatása szerint a megye útjai sónedvesek és járhatóak. Harminc géppel végezték a fő- és mellékutak síkosságmentesítését.

Jelenleg a Siófoki Járás területén van még érvényben másodfokú riasztás, a Fonyódi, a Marcali és a Tabi járás területén elsőfokú riasztás ónos eső miatt.

Címkék: ónos eső, műszaki mentés, katasztrófavédelem, somogy megye, kék hírek