Szita Bence gyilkos mostoháját, az életfogytiglani börtönbüntetést kapott Polcz Erikát 2015-ben melldaganat miatt műtötték, de tavaly újra súlyos betegséget diagnosztizáltak nála - írja a Blikk.hu.

 P. Erika a Blikk információi szerint a kalocsai női börtönben hunyt el, miután másodszorra nem sikerült neki legyőzni a rákot.

Polcz Erika a gyilkosság tágyalásán. Fotó: 24.hu
Polcz Erika a gyilkosság tágyalásán. Fotó: 24.hu

A bűntettet 2012. október 29-én követte el a kaposvári Polcz Erika és az általa felbérelt két hajléktalan, Bogdán József és Kertész József. A gyilkosok a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták a fiút, ott Bogdán a kocsiból kiszállva ütötte, rúgta, taposta, ásóval, késsel több tucatszor megszúrta, megvágta őt. Eközben Kertész megásta a gyerek sírját, a nő mindehhez elemlámpával világítva segédkezett.

A tettesek a még életben lévő fiút a gödörbe temették, ahol megfulladt, ruháit és telefonját a Kapos folyóba dobták.

A nő még a bűntett éjszakáján bejelentést tett a fiú eltűnéséről a rendőrségen. A rendőrök a gyermek holttestét néhány nappal később Kaposvár toponári városrészében találták meg. Azért ott, mert a tetteseket a sántosi erdőben vadászok zavarták meg, ezért Bogdán később jobbnak látta kiásni és máshová temetni a fiút.

Szita Bencének azért kellett meghalnia, mert Polcz Erika a gyermeket okolta, amiért megromlott a kapcsolata élettársával, a fiú nevelőapjával. A gyermeket ezen okból korábban méreggel is megpróbálták megölni, de nem sikerült.

Címkék: Kalocsa, Szita Bence, P. Erika, meghalt, gyilkos, halál, börtön, kék hírek