A reggeli órákban egy elakadt teherautót mentettek a kaposvári tűzoltók a megyeszékhelyen a Petőfi utcában. Az egységek segítségével a jármű el tudta hagyni a helyszínt.

A csurgói önkormányzati tűzoltókat Iharosba riasztották, ahol egy családi ház kazánjának az égéstermék elvezetőjében izzott a lerakódott korom. A kéményből a füst a lakóházba is visszaáramlott. A tűzoltók eltávolították az éghető anyagot a tüzelő-fűtő berendezésből, majd kitisztították a kéményt.

Nagyatádon a Hunyadi utcában egy fa ága körülbelül 15 méteres magasságban lehasadt a rárakódott hó súlya alatt, és veszélyeztette az alatta lévő épületet és a parkoló autókat. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő és motorfűrész használatával eltávolították a faágat, megszüntetve a veszélyeztetést.

Kéménytűzhöz riasztották a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat Balatonszemesre, a Dózsa György utcába kedd este. A tűzoltók az izzást megszüntették, majd a kéményseprő megállapította, hogy a kémény rossz állapotban van, helyreállításáig nem használható. A ház lakói rokonokhoz költöztek.

Címkék: bevetés, somogy megye, katasztrófavédelem, kék hírek