A pénteki havazással kapcsolatban először ebben a hírfolyamban, majd ebben a cikkben tudósítottunk.

Szombat éjjel ugyanakkor további kamionok és autóbuszok akadtak el Iharosberénynél. Miután két erőgép elvontatta a kamionokat, az autóbuszok – 54 utassal - folytatni tudták útjukat. A mentésben közreműködtek a csurgói önkormányzati tűzoltók, akik ezt követően egy személyautót is kivontattak az árokból a település külterületén. Porrogszentkirálynál egy leszakadt faágat távolított el az egység.

Böhönye Szőlőhegyen a mentőknek nyújtottak segítséget a böhönyei önkormányzati tűzoltók. A latyakos úton a mentőgépjármű megsüllyedt, a tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki a járművet az útra, amely ezt követően kórházba szállította a beteget.

Nagybajomnál a böhönyei önkormányzati tűzoltók avatkoztak be, letört faágakat távolítottak el az útról.


fotók: Böhönye ÖTP, KÖTÉL Egyesületfotók: Böhönye ÖTP, KÖTÉL Egyesületfotók: Böhönye ÖTP, KÖTÉL Egyesületfotók: Böhönye ÖTP, KÖTÉL Egyesületfotók: Böhönye ÖTP, KÖTÉL Egyesületfotók: Böhönye ÖTP, KÖTÉL Egyesület
fotók: Böhönye ÖTP, KÖTÉL Egyesület
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

67-es főúton, a simonfai emelkedőn elakadt egy nyerges vontató. A 33 ezer liter gázolajat szállító járművet a KÖTÉL Egyesület vonórúd segítségével olyan útszakaszra vontatta, ahonnan már folytatni tudta útját.

Fonyódon csőtöréshez riasztották a város önkéntes tűzoltóit, a víz a lakásba is betört.

Pálmajornál egy nagyméretű faág zárta le az utat, a kaposvári tűzoltók rövid idő alatt felszámolták a forgalmi akadályt.

Nemesdéden kerítésre dőlt egy telefonoszlop. A böhönyei önkormányzati tűzoltók vágták le a vezetéket és távolították el az oszlopot a kerítésről.

Segesden, a Vörösmarty utcában is megsérült a telefonkábel, akadályozva a teherforgalmat. A község önkéntes tűzoltói biztonságosan visszakötötték a kábelt, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Somogy öt településéről – Somogytarnóca, Heresznye, Nemesdéd, Somogyszob, Varászló - az áramszolgáltatásban jelentkező üzemzavarról tettek bejelentést, amely 577 fogyasztót érint. A szolgáltató munkatársai folyamatosan dolgoznak a hiba kijavításán.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy megyei Igazgatósága 23 géppel takarítja a megye útjait. A társaság tájékoztatása szerint már nincs nehezen járható útszakasz a megyében. Somogyban a főutak és a mellékutak is havasak, latyakosak.

Címkék: elakad, kamion, ment, havazás, baleset, kék hírek