19:50

Mozgalmas órákon vannak túl a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai. A megye tűzoltó egységei személyautók, kamionok és buszok műszaki mentését végezték szinte megállás nélkül.

Íme néhány fotó a mentésekről:


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

19:21

Folyamatosan takarítják az utakat a városban, de aki nem hiszi, annak mutatunk egy hótolót! 

18:29

Vasúti felsővezetékre és részben a sínekre dőlt egy hatméteres fa Csurgó közelében, Zrínyitelep megállóhelynél. A vonaton összesen kilencen utaztak, a csurgói tűzoltók végül láncfűrésszel távolították el a fát, majd a vonat továbbindult.

18:15

Már épülnek a hóemberek a belvárosban:



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

17:50

Összegeztek a Katasztrófavédők:

Húsz esetnél avatkoztak be az elmúlt négy órában a somogyi tűzoltó egységek. Szenyérnél járhatatlanná vált az út a tehergépjárművek számára, a horvát hatóságok pedig a havazás miatt korlátozták a határátlépést.
Csurgó és Szenta között fa dőlt a vasúti felsővezetékre és a sínekre. A csurgói önkormányzati tűzoltók távolították el a hat méter magas akácfát, ezt követően tudta folytatni útját az arra közlekedő vonat, amelyen összesen kilencen tartózkodtak. A tűzoltók felszálltak a vonatra, ha az újra elakadna a Csurgóig tartó úton, akkor azonnal be tudjanak avatkozni.

Szenyérnél egy autó árokba borult, mentéséhez a böhönyei önkormányzati tűzoltókat riasztották. A jármű az oldalára borult, az egység kerekeire állította a gépkocsit, majd az árokból kivontatta. A szenyéri emelkedő a havazás miatt a tehergépjárművek számára járhatatlanná vált. A rendőrök visszaforgatják a járműveket Mesztegnyő és Böhönye települések irányába.

Havazás miatt a horvát hatóságok korlátozzák a határátlépést a 7.5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek előtt. A rendkívüli időjárásra való tekintettel 2017. január 13-án 16 óra 20 perctől a horvát hatóságok nem engedik be Horvátországba a 7.5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan, azonban csak a hólánccal rendelkezők léphetnek be az országba.

17:43

Videón a völgyhídon történt baleset helyszíne:

17:38

Árokba borult egy személyautó a 68-as főúton, Szenyér közelében. A műszaki mentést a böhönyei önkormányzati tűzoltók végzik, a beavatkozás idejére lezárták az utat.

17:19

Egy személyautó és egy kisteherautó is az árokba csúszott a kaposvári Egyenesi úton, Kaposszerdahely és Kaposvár között. A kaposvári hivatásos tűzoltók az egyik autót már kihúzták az árokból, most egy úton elakadt járművet vontatnak le, majd nekilátnak a másik jármű kivontatásának. Információink szerint senki sem sérült meg az eset során.

16:33

Megkezdték a hóeltakarítási munkálatokat a városban: a munkások sózzák, takarítják az utakat. A szakemberek ugyanakkor arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, ne üljön autóba.

A nagy intenzitású havazás miatt nehéz dolguk van a hóeltakarításban dolgozóknak, a sót is szóró hókotrókat sok esetben kicsúszott autók, néhol balesetek is hátráltatják.
A munkavégzés azonban jobbára, a szakemberek mindent megtesznek azért, hogy minél biztonságosabbak és közlekedhetőbbek legyenek az utak Kaposváron.

Egyúttal arra is kérnek mindenkit, hogy a szűk utcákban ne parkoljanak az úton gépjárműveikkel, mert a hóeltakarító járművek nem tudják végezni menetrendszerinti munkájukat, és ez balesetveszélyes is lehet.

Ahogyan a korábbi években, úgy idén is működik hóügyelet, a lakossági bejelentéseket a következő elérhetőségeken fogadják:
- 0-24 óráig a 06/20/494-9636- os mobil telefonszámon vagy;
- 8:00-16:30- ig a titkarsag(kukac)vgkaposvar.hu email címen.

A 2016-2017. évi téli időszakban a város területén a hó-és síkosságmentesítés feladatait a Városgondnokság koordinálásával, a Kaposvári Környezetvédelmi Kft. vállalkozóval és annak alvállalkozóival látja el.

A cég emberei az utakat napközben alásózták, jelenleg is 3 szóróautó járja folyamatosan a város útjait. Nemsokkal ezelőtt pedig - a havazás intenzitásának csökkenésével - elkezdték letolni is a havat, és alászórják a járdákat, lépcsőket, gyalogátkelőhelyeket is.Hajnalban pedig a kézi erőt is bevetik.

16:23

Két kisebb fát is kidöntött egy árokba hajt személyautó a 7-es főúton, a balatonkeresztúri elágazás közelében. A műszaki mentést a marcali hivatásos tűzoltók végzik, a csörlőzés idejére teljes szélességében lezárták a főutat.

15:04

Három személyautó ütközött a 68-as főúton, a 7-es főút és az M7-es autópálya között. A műszaki mentést a marcali hivatásos tűzoltók végzik, a munkálatok jelenlegi szakaszában lezárták a főút érintett szakaszát. A balesetben senki sem sérült meg.

14:34

Két személyautó ütközött a 61-es főúton, Pogányszentpéter és Nagykanizsa között. Az egyik járműbe beszorult egy ember, akit a műszaki mentéshez riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a roncsból, jelenleg pedig a mentők ápolják. A beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt.

14:28

Két kamion ütközött az M7-es autópálya 121-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon. A műszaki mentést a siófoki hivatásos tűzoltók végzik, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg a balesetben.

Címkék: baelset, autópálya, karambol, kék hírek