A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központján keresztül kért segítséget 2017. január 12-én éjfél után néhány perccel Kadarkútról egy a Fő utcán veszteglő személygépjármű vezetője. A helyi rendőrök segítségére siettek, és a helyszínen megállapították, hogy a járműből haladás közben kifogyott az üzemanyag, azonban senki nem nyújtott neki segítséget, ezért tárcsázta a rendőrség hívószámát. Az autóban a vezetőn kívül még ketten tartózkodtak, akik nem számítva a problémára, nem öltöztek melegen, ezért nagyon fáztak.

Bognár Alexandra c. r. törzsőrmester és Verebes János c. r. törzsőrmester az utasokat a járművezetővel együtt - a mínusz 10 Celsius fokot és alulöltözöttségüket figyelembe véve - a szolgálati gépjárműbe ültették melegedni.

A sofőr elmondta a rendőröknek, hogy üzemanyagkannája és készpénze is van, csak ebben a helyzetben nem tud eljutni egy benzinkútig, így az egyenruhások elvitték őket a legközelebbi üzemanyagtöltő állomásira. Kadarkútra visszaérkezve megtankolták a járművet, majd a három pusztakovácsi lakos folytathatta útját.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság járőrei pedig január 11-én 19 óra 50 perc körül Nagyatádon, az út szélén egy fiatalembert láttak meg az az autója mellett állni, lenge öltözékben. Mivel az időjárás jóval a fagypont alatt volt, így a segítségére siettek. A bajba jutott elmondta, hogy autójának központi zára meghibásodott, így kizárta magát. Papírjai, ruhája, telefonja az autóban maradt ezért nem tudott segítséget hívni.

Kozma Tibor c. rendőr törzsőrmester és Pékó Gábor rendőr törzszászlós az átfázott fiatalt a szolgálati autóba ültették, pléddel betakarták, közben autószerelőt hívtak a helyszínre, aki a járművet kinyitotta.

Címkék: segít, mínusz, hideg, kék hírek