Egy letört faág veszélyeztette a gyalogos forgalmat Siófok, Batthyány Lajos utcában. 12 méter magasan lógott az elkorhadt ág, amit a siófoki tűzoltók a magasból mentő segítségével közelítettek meg, majd motorfűrésszel ledaraboltak.

A táskai önkormányzat és óvoda közös épületében tűz keletkezett hétfőn délelőtt. A kazánházban bekészített tüzelőanyag kapott lángra, vélhetően a kazánból kipattanó szikra miatt. A marcali hivatásos tűzoltók légzésvédelem és egy vízsugár fedezete mellett vizsgálták át a kazánházat, amely füsttel telítődött. Nagy teljesítményű ventilátor segítségével szellőztették át az épületet. Az óvodában az eset idején nem tartózkodott senki, a hivatal dolgozói nem sérültek meg.


fotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTPfotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTPfotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTPfotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTPfotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTPfotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTPfotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTPfotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTPfotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTP
fotók: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Marcali HTP, Tab ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Balatonbogláron az erős szél gyökerestül kicsavart a földből egy huszonöt méter magas fát, amely rádőlt egy másikra, valamint a villanyvezetékre. A siófoki magasból mentő segítségével avatkoztak be a balatonboglári önkormányzati tűzoltók.

Böhönyén egy családi ház pincéjében csőtörés miatt 25 centiméter magasan állt a víz, amit a település önkormányzati tűzoltói szivattyúztak ki.

Csömenden egy 120 négyzetméter alapterületű családi ház egyik szobája illetve annak berendezési tárgyai égtek. A marcali hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt. A ház öt lakója ideiglenesen a szomszédokhoz költözött.

Böhönye Dózsa körútján egy családi ház kéményéből dőlt a füst és szikrák pattogtak ki. A kéményben beizzott a korom, s az épület füsttel telítődött. A tulajdonos a ház fűtését más módon is meg tudta oldani.

Felrobbant a kazán egy kaposvári családi ház alagsorában hétfőn éjszaka. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor nem volt tűz a helyiségben, így az egységek egy vízsugárral visszahűtötték a kazánt, valamint hőkamerával átvizsgálták az épületet. Az eset során nem sérült meg senki.

Pusztaszemesen megrepedt egy családi ház kéménye és füst áramlott a lakótérbe. A tabi önkormányzati tűzoltók átszellőztették a lakást, majd hőkamerával is átvizsgálták a tetőteret, ahol magasabb hőmérsékletet mértek. Az egység megbontotta a tetőszigetelést, ám tűzre utaló jelet nem találtak. Az épület lakható maradt.

Címkék: kazán, tűz, robban, kémény, kék hírek