A Marcali Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt két zalahalápi férfival szemben - egyikük erőszakos többszörös visszaeső -, akik Marcali belvárosában ékszert raboltak.

A vádlottak 2016. június 28-án a kora délutáni órákban motorral érkeztek az ékszerbolthoz. Egyikük egy két kilogramm súlyú kalapáccsal elfordította a biztonsági kamerát, majd a kirakatot betörte, másikuk pedig a kitört üvegen át táskába pakolta az ékszereket.

A két férfi cselekményét észlelte egy szolgálaton kívüli rendőr, aki felszólította őket a cselekményük abbahagyására. A vádlottak kalapáccsal a rendőrre támadtak, amíg egyik megpróbálta megütni, addig a másik tovább pakolta az ékszereket, mindösszesen 2.600.000,- forint értékben. Több járókelő a rendőr segítségére sietett, ezt észlelve a vádlottak a táskát hátrahagyva a helyszínről elmenekültek. A rendőrök rövid időn belül elfogták őket.

A két férfi előzetes letartóztatásban van, az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben.

Címkék: kalapács, ékszer, rabló, Marcali, kék hírek