A reggeli órákban a megyeszékhely Zrínyi utcájában az úttestre lógó villanyvezeték miatt kérték a tűzoltók segítségét. A KÖTÉL Egyesület a helyszínre érkezve megállapította, hogy egy használaton kívüli kábel szakadt le, amit eltávolítottak.

Ezt követően a Pécsi utcába riasztották az önkéntes tűzoltókat, ahol egy tizenhat méter magas korhadt törzsű fa tőből kitört és fennakadt egy másik fán. Az egység csörlő segítségével leemelte a fát, majd motorfűrész segítségével ledarabolta azt. A másik fát pedig, amely tartotta a kidőlt fát, alpin technikával legallyazták, tekintve, hogy sérült ágai a gyalogos forgalmat veszélyeztették.

null

Szorosadnál egy akácfa dőlt az útra, a forgalmi akadályt a törökkoppányi önkéntes tűzoltók számolták fel. Böhönyénél is az útra, Vésén villanyvezetékre dőlt egy fa. Balatonöszödön egy kettéhasadt fa jelentett veszélyt egy nyaralóra. Nagyatádon egy letört faág eltávolításához kérték a város tűzoltóinak beavatkozását.

Somogyszentpálon a kéményben lerakódott korom okozott ijedtséget, a füstelvezető a kitisztítását követően továbbra is használható maradt, ahogy egy böhönyei és egy karádi lakásnál is. Látrányban egy családi ház lakói a kéménytűz után a fűtést nem tudták más módon megoldani, így ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

null

Kaposvár, Szent Imre utcájában a szél megrongálta az egyik épület tetejét. A kaposvári tűzoltók eltávolították a meglazult cserepeket. Balatonlellén egy szórakozóhely palatetejét bontotta meg a szél, a meglazult részeket a tűzoltók távolították el.

null

Vésénél egy személyautó árokba csapódott, az ütközés következtében a jármű motorja is kiszakadt. Az autó vezetőjét kórházba szállították. A böhönyei önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Fotó: KÖTÉL Egyesület, Böhönye ÖTP, Törökkoppány ÖTE

Címkék: beavatkozások, katasztrófavédelem, somogy, kék hírek