Lábodra kéménytűzhöz vonultak a nagyatádi tűzoltók, majd Tabra, Drávatamásiba, Nagykorpádra és Csurgóra is kéményből kicsapó szikrák és lángok miatt kértek tűzoltói segítséget.

Csombárd és Bodrog között egy személyautó villanyoszlopnak ütközött. A bodrogi önkéntes és a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Kaposváron, egy Izzó utcai telephelyen szemetet égettek, a lángokat a megyeszékhely hivatásos egységei fojtották el.  

Siófokon - vízvezetékásás közben - egy munkagép átszakította a gázvezetéket. A csőből nagy nyomással süvített a földgáz. A tűzoltók egy vízsugárral megakadályozták, hogy a gázfelhő a lakóházak felé terjedjen.

Somogyszentpál külterületén egy legelő növényzete égett mintegy másfél hektáron. A marcali hivatásos tűzoltóknak sikerült kéziszerszámokkal megfékezni a tüzet.   


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Csurgó és Iharosberény között egy nyolc méter magas fa kettétört és az útra dőlt, ahogy Barcs és Marcali külterületén is egy kidőlt fa okozott forgalmi akadályt.

Bőszénfánál egy személyautó szalagkorlátnak ütközött és fennakadt azon. A jármű vezetőjét a mentők a helyszínen ellátták. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd leemelték a járművet a korlátról.  

Az M7-es autópályán Balatonfenyves térségében, a Letenye felé vezető pályaoldal 158-as kilométerénél, a leállósávban felborult egy személyautó. A járműben négyen utaztak, két gyermeket a mentők kórházba szállítottak. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

Nagyszakácsinál is egy kidőlt fa a magasfeszültségű vezetékre zuhant. A marcali tűzoltók távolították el a vezetékekről a fát. A beavatkozás idejére a település néhány utcájában nem volt áramszolgáltatás.

A késő esti órákban 15 hektáros nádas, bozótos, fás, sűrű aljnövényzetű terület lángolt Enying külterületén. A tűzoltók munkáját nehezítette az erős szél, amely elősegítette a tűz terjedését. A siófoki és a balatonfűzfői tűzoltók a helyszín adottságai miatt csak kéziszerszámokkal tudtak beavatkozni, több irányból támadva sikerült a tüzet megfékezni. A munkálatokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Címkék: riasztás, baleset, tűz, kék hírek