Az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese, Pap Judit elmondta, hogy pirotechnikai eszközök használatával összefüggésben 18 esetben eljárást indítottak a rendőrök, három helyen sérülés is történt. Vácon egy családi ház udvarán egy hatéves kisfiú kezében robbant fel pirotechnikai eszköz, a gyermeket súlyos kézsérüléssel vitték kórházba. A váci rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ezen kívül jellemzően garázdaság, verekedés miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. Az elmúlt 24 órában halálos közúti baleset nem volt, de 32 sérüléssel végződött baleset történt, és összesen nyolc ember ellen intézkedtek ittas vezetés miatt - közölte.

Az elmúlt 24 órában a somogyi rendőrök 2 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 3 személyt fogott el, mindannyiukat bűncselekmény elkövetésén érték tetten. A rendőrök 13 személyt állítottak elő, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 5 esetben foganatosítottak.

A mentők országszerte csaknem háromezer riasztást kaptak szilveszter éjjelén, a legtöbb az alkoholfogyasztással függött össze - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatornának vasárnap reggel. Csak a fővárosban több mint negyvenen kerültek kórházba alkoholmérgezés miatt.

Győrfi Pál közölte: 330 embert láttak el alkoholmérgezés miatt, akik közül 52 kiskorú volt. Hozzátette: 17 esetről érkezett bejelentés pirotechnikai eszköz okozta sérülés miatt. Emellett voltak közlekedési balesetek, de verekedések, szurkálások sérültjeihez is riasztották a mentőket.

Címkék: petárda, alkohol, riasztás, mentő, részeg, rendőr, kék hírek