Kaposváron leállított teherautókból több ezer liter gázolajat lopott el akkor még ismeretlen tettes idén április és december eleje között úgy, hogy azokról a tanksapkát lefeszítette és az üzemanyagot leszívta.

A rendőrök 2016. december 18-án éjszaka Kaposvár területén két férfit értek tetten, akik éppen gázolajat engedtek le egy kamion üzemanyagtartályából egy kannába. Amint az egyik férfi meglátta a rendőröket elmenekült, őt a közelben találták meg a járőrök, a másikat pedig a helyszínen fogták el a nyomozók.

A fiatalembereket a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol a 25 éves L. Jánost és a 26 éves H. Pétert gyanúsítottként hallgatták ki.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A két férfi beismerő vallomást tett. H. Péter elmondta, hogy ő csak az elfogás napján vett részt a bűncselekmény elkövetésében, akkor két kamionból loptak gázolajat. L. János elismerte, hogy összesen 24 teherautóból lopott el üzemanyagot, a bűncselekményeket egyedül hajtotta végre, az utolsó napon volt vele ismerőse.

A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására, társa pedig az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet. L. János előzetes letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság 2016. december 21-én elrendelte.

Címkék: teherautó, gázolaj, tolvaj, lop, kék hírek