A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2 rendbeli rablás bűntett, valamint 1 rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 46 éves súri lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján H. Roberta megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016 júliusában egy internetes társkereső oldalon - álnéven bemutatkozva - megismerkedett egy siófoki férfival, akihez pár nappal később elutazott. Az ingatlan konyhájában a nő kávét készített, amihez kábító hatású anyagot kevert, majd miután azt a sértett elfogyasztotta, rövidesen elaludt. Ez idő alatt a gyanúsított átkutatta a lakást és egy lemezkazettából készpénzt tulajdonított el.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az asszony később, 2016 augusztusában egy újságban feladott társkereső hirdetésre jelentkezett, majd Zalaegerszegen meglátogatta a hirdetést feladó férfit. A tulajdonossal pezsgőzni kezdett, közben észrevétlenül ismeretlen anyagot kevert az italába, amitől a férfi elkábult és elaludt. A nő ezt követően ékszereket és mobiltelefont lopott a lakásból.

Az eljárás további adatai alapján H. Roberta 2016 októberében álnéven adott fel egy tárkereső hirdetést egy napilapban, amire egy oroszlányi férfi jelentkezett. Többszöri találkozás után a gyanúsított megszerezte a sértett lemezkazettájának kulcsát, amiből különböző ékszereket tulajdonított el.

A rendőrök a nőt 2016. december 9-én elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság 2016. december 10-én 30 napra elrendelt.

Címkék: h. roberta, elkábította, előzetes, rablás, siófok, kék hírek