Kilenc tyúkot és egy kakast loptak el ismeretlen tettesek valamikor november 8. és 9. között egy somogysámsoni családi ház udvarából.

A helyszínre érkeztek a körzeti megbízottak, valamint Vízhányó Gábor r. főtörzsőrmester Mia nevű szolgálati kutyájával. Mia a helyszínen szagot fogott és a rendőröket mintegy 4 kilométerrel arrébb Somogysámson-Marótpusztára vezette. Ott az egyik házban egy keverőtárcsás mosógépbe rejtve egy zsákban megtaláltak három tyúkot.

Innen vitték el a tyúkokat és a kakast, Fotó: Police.hu
Innen vitték el a tyúkokat és a kakast, Fotó: Police.hu

Az ott élő 23 éves O. Z. elmondta a rendőröknek, hogy a bűncselekményt a tőle néhány házzal távolabb lakó 56 éves B. J.-vel együtt követte el úgy, hogy a baromfiak nyakát kitekerték, majd a zsákmányon elosztoztak. Ő négy tyúkot kapott, de abból egyet már megfőztek.

B. J. úgy nyilatkozott, hogy amikor meglátta a rendőröket a faluban, a tyúkokat, valamint a kakast beledobta a kukába, amit azóta már kiürítettek.

Az egyenruhások a két férfit elfogták, a Marcali Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Címkék: Mia, tyúklopás, Somogysámson, rendőrkutya, rendőrség, kék hírek