A rendőrök a balatonszabadi szőlőhegyen ellenőriztek egy 36 éves férfit kedd délután, aki amint meglátta a őket, két palack bort dobott el a bokrok közé.

Később a férfi bevallotta az egyenruhásoknak, hogy a bort abból a pincéből lopta el, amelynek udvarán lévő lakókocsiban átmenetileg szállást kapott.

A körzeti megbízottak M. G.-t elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Szintén kedden, a Lengyeltóti Rendőrőrs egyenruhásai Pusztaszentgyörgyön arra lettek figyelmesek, hogy egy diófaültetvény felől gyalogosan haladt egy férfi, aki a vállán zsákot cipelt.

Amikor a rendőröket meglátta a férfi, a nála lévő zsákot eldobta a gazosba és elkezdett szaladni, akit végül a rendőrök lengyeltóti otthonában elfogtak.

A 32 éves helyi lakost a körzeti megbízottak előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra. A zsákban a rendőrök körülbelül 6 kilogramm héjas diót találtak.

Ugyanezen a napon még egy férfit elfogtak a lengyeltóti rendőrök, aki már a dióültetvénytől távolabb egy kerékpárral közlekedett, amelyen egy zsákban és egy szatyorban körülbelül 30 kilogramm diót vitt.

Kiderült, hogy a 69 éves férfi is ugyanazon ültetvényből tulajdonította el a diót, amint a korábban már elfogott másik férfi.

Címkék: dió, bor, tolvaj, kék hírek