A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas állapotban
elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki ittasan balesetet okozott, ami egyik testvére halálához vezetett.

2015. október 26. napján az esti órákban a vádlott két testvérével és két ismerősével bort fogyasztott, majd amikor az elfogyott, a társaság közösen - a vádlott által vezetett személygépkocsival - Toponárra ment bort venni.

A vásárlás után a vádlott még megivott fél deciliter házi pálinkát is, majd haza indultak. Az autóval az ittas vádlott Toponár lakott területén belül 100-110 km/h sebességgel közlekedett, amikor egy útkanyarulatban a jármű fölötti uralmát elveszítette és az árokba, majd onnan egy fának csapódott. A vádlott egyik testvére a személyépkocsiból kizuhant és a helyszínen életét vesztette, másik testvére és ismerősei, valamint ő maga is súlyos sérüléseket szenvedtek.

Amikor a vádlott megtudta, hogy testvére elhunyt, a helyszínről távozott, majd másnapi hazatérése után élettársa bejelentése alapján intézkedtek vele szemben.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: részeg, Toponár, tragédia, ittas, kék hírek