Mintegy nyolcszáz diák ugrott fel az iskolapadból a tűzjelző hangjára a kaposvári Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskolában, majd kabátot húztak és sorba rendeződve, fegyelmezetten elhagyták az épületet. Az intézmény kiüríthetőségének vizsgálata a pedagógusok részéről óriási felelőséggel járó munka volt, míg a diákoknak egy izgalmas, de tanulságos tanítás nélküli óra.

A diákok elhagyták az épületet és az iskola előtti téren sorakoztak, majd a tanári kar létszám ellenőrzést tartott, s a kiérkező tűzoltóknak arról számoltak be, hogy többen az iskolában rekedtek. A második emeletet ekkor már sűrű füst borította, pirosan villogó lámpák jelölték a beavatkozó állomány számára a tűzfészket.

A tűzoltók átvizsgáltak minden termet, s végül egy felnőttet és 7 diákot mentettek ki légzésvédelem mellett a tantermekből.


Fotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKIFotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKI
Fotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A gyermekek mind „megmenekültek”, senki sem maradt a feltételezés szerint égő iskolában. A gyakorlatról egyedül az intézmény igazgatóhelyettese tudott, így az épület kiürítése úgy zajlott, akárcsak éles helyzetben.

A gyakorlat alatt kiderült, hogy az előírt hat perc elegendő ahhoz, hogy valamennyien elhagyják a veszélyessé nyilvánított területet. A kiürítési idő felmérése mellett a gyakorlat másik kiemelt célja az volt, hogy felhívják a diákok figyelmét arra, mekkora veszélyt hordozhat magában, ha pánik tör ki, és ilyen esetben mik azok a magatartási szabályok, amelyek betartásával elkerülhető a nagyobb baj.

Címkék: gépész, gyakorlat, tűz, kék hírek