Kigyulladt egy 30 négyzetméter alapterületű fából készült melléképület szombat délután Kaposmérő-Baglaspusztán, melyben körbálákat és szalmát tároltak. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor az építmény teljes terjedelmében égett és veszélyeztette a mellette lévő melléképületet, valamint a lakóházat.

Az egység a tüzet rövid idő alatt körülhatárolta és két vízsugárral eloltotta.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Lángra kapott egy - ötven bálából álló - szalmakazal Mezőcsokonya - Középnyires puszta területén, szombat este. A telek tulajdonosa nem tudta eloltani a tüzet, amely már a közeli farakást veszélyeztette.

Mintegy öt köbméter fa és egy kukoricatábla is veszélyben volt, amikor a kaposvári hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egység két védősugarat szerelt ezek védelmére, ahogy a tulajdonos által biztosított erőgépet is védték a lángoktól, amellyel széthúzták a bálákat. A tűzoltók kéziszerszámokkal szétterítették a szalmát és eloltották az izzó részeket.

Címkék: leég, bála, katasztrófavédő, kék hírek, tűz