Tizenötödik alkalommal rendezte meg az Andreas STIHL Kft. a hazai fakitermelők izgalmas viadalát, amelyen a barcsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata is motorfűrészt ragadott.

Voltak feladatok, amelyekhez nem volt elég az elszántság. Keménynek, ügyesnek és gyorsnak kellett lenni, legjobbnak a legjobbak között. Ráckevén az öt regionális elődöntőt követően harminchat csapat szállt versenybe azért, hogy kiderüljön, ki lesz a nyerő. Az erdőgazdálkodásban dolgozó fakitermelők mellett a katasztrófavédelem, és az erdészeti szakiskolák csapatai is indultak a megmérettetésen.


Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!
Nézze meg a helyszínen készült fényképeket!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A barcsi tűzoltók egyéniben egy peches mozdulat miatt veszítették el a győzelmet. A szerelési számban ugyanis a rögzítő csavarok rászorítását követően az asztal helyett a földön landolt a nyomatékkulcs, ami 20 másodperces büntetést jelentett. Az összesített versenyben az összeszokottság látszott a csapaton.

Az első fordulót követően ugyan még a 19. helyen álltak a somogyiak, a második fordulót követően azonban - a precíz korongvágást követően a gyors darabolással és hasítással - 8 helyet javítva, a tizenegyedik helyen zárták a sorozatot. A tűzoltók között a legeredményesebbnek bizonyultak a barcsiak.

Címkék: favágó, Barcs, tűzoltó, kék hírek