Legutóbb a hétvégén tűnt el egy fiatal lány Kaposváron. Egy esti koncerten látták utoljára, azóta nincs információ arról, hol lehet. A 18 éves lányt jelenleg is keresik.

Somogy megyében egy évben néhány száz fiatalnak veszik nyoma. Az eltűnt személyek 80 százaléka kiskorú. Közülük is a legtöbben a 14-18 év közötti korosztályból kerülnek ki.

"A kamaszkor egyébként is egy forrongó katlan, amikor egymásnak feszülnek a gyerekek és szülők normái természetes, hogy ilyenkor konfliktusok vannak. A gyerekek azt érzik, hogy ezeket a konfliktusokat nem tudják megoldani vagy megbeszélni, és könnyebb elfutni" - mondta a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ klinikai szakpszichológusa, Szigeti Mónika.

A rendőrség információi szerint a legtöbb kiskorú Somogyban a gyermekotthonokból szökik el. Igaz, nagy részüket viszonylag hamar meg is találják.

"Döntően pár napon belül a nagy százalékuk előkerül, visszamegy akár a családba akár a gyermekotthonba. Csak egy pár eset fordul elő, akiket hosszabb ideig kell kereni" - foglalta össze a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója, Kokas Sándor.

Ha eltűnt személyről érkezik bejelentés a rendőrségre, a jelenlegi törvények szerint azonnal elkezdik keresni. Azonban ha a keresett személy nagykorú és megtalálják, akkor a bejelentőt nem kell tájékoztatni a tartózkodási helyéről, csak arról, hogy az illető megkerült.

Címkék: eltűnt, gyermek, magyarország, kék hírek