A Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy vecsési férfit, aki rendszeresen vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt utazott a Balatonra.

2015. nyarán az ügyészség két alkalommal is bíróság elé állította a férfit. Egyik esetben egy 53 ezer forint értékű kerékpárt lopott el egy hotel udvaráról. Ekkor a bíróság jogerősen egy évre próbára bocsátotta. Ennek tartama alatt, az elítélését követő 6. napon pedig egy szórakozóhelyről táskát tulajdonított el a benne lévő készpénzzel, telefonnal és okiratokkal együtt, mindösszesen 55 ezer forint értékben.

Ezen cselekmény miatt a bíróság 50 nap elzárást szabott ki vele szemben.
Idén a férfi újra visszatért a Balatonra és július 26. napján a hajnali órákban egy apartman körbekerített udvaráról egy 25.000,-Ft értékű kerékpárt tulajdonított el. A sértett és a rendőrjárőrök is észlelték a cselekményét, így a biciklit a tulajdonosának nyomban visszaadták. Az ismételt gyorsított eljárásban történt bíróság elé állítása során a bíróság 10 hónap - egy év próbaidőre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős.

Címkék: kerékpár, lop, tolvaj, Balaton, kék hírek