A Siófoki Járásbíróság 2016. 08. 22-én gyorsított eljárásban hozott ítéletet annak a 29 éves férfinek az ügyében, aki július 12-én hajnalban ellopta alvó kollégája 30.000 Ft értékű karóráját, amit később 6.000 Ft - ért értékesített, hogy abból korábbi tartozásának egy részét rendezze.

Ugyanezen ok miatt 2016. július 22-én az esti órákban az éppen záráshoz készülő egyik fagylaltozó alkalmazottját szólította fel a bevétel átadására. Mivel az alkalmazott erre nem volt hajlandó, a férfi a kasszából kiemelt 7.000 Ft-ot. Majd az alkalmazott felé egy műanyag italos palackkal hadonászva a helyiségből távozott.

Másnap szintén Siófokon egy élelmiszerboltból próbálta megszerezni a napi bevételt, itt is a pénz átadására szólította fel az alkalmazottat, aki ennek még az egyre dühösebben követelőző felszólítás ellenére sem tett eleget. Ezért a férfi egy öngyújtóval a kezében fenyegetni kezdte, majd megpróbálta a kasszát kitépni a helyéről. Az alkalmazott azonban a férfi kezeit a kasszától ellökte, sikoltozni kezdett ezért a férfi az üzletből üres kézzel kimenekült.

A vádlott előéletéből megállapítható volt, hogy rendszeresen követ el erőszakos vagyon elleni cselekményeket. A rablások tekintetében erőszakos többszörös visszaesőnek minősül. A bíróság ezért kifosztás és rablás miatt halmazati büntetésül 9 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Egyben megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A Siófoki Járásbíróság ítélete nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, azonban a bíróság a vádlott előéletére, valamint a kiszabott büntetés súlyára tekintettel az előzetes letartóztatását fenntartotta.

Címkék: adós, büntetés, rablás, kék hírek