Az Ibolya utcában lévő ötven négyzetméter alapterületű épület a délutáni órákban kapott lángra. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a tűz megfékezésére.

A bejelentő a tevékenység irányítási központ ügyeletesét arról tájékoztatta, hogy a házat nem tudja megközelíteni, de áram és gáz is van az épületben, amelyben szerinte nem tartózkodik senki.

Három gépjárműfecskendő, egy vízszállító indult Siófokról és Balatonfűzfőről, majd a tűzoltók azzal szembesültek a helyszínen, hogy a fa szerkezetű nyaraló tetőszerkezetét és falait is már emészti a tűz. A lángok gyorsan terjedtek, egy gyümölcsfa is kigyulladt, s tűz a szomszédos lakóházat és a hozzá tartozó tárolót is veszélyeztette.


Fotó: Siófok HTPFotó: Siófok HTPFotó: Siófok HTPFotó: Siófok HTPFotó: Siófok HTPFotó: Siófok HTP
Fotó: Siófok HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az egységek áramtalanították a nyaralót, majd két vízsugárral megkezdték az oltást és behatoltak az épületbe. Kiderült: senki sem tartózkodik a házban. Végül három vízsugárral és kéziszerszámokkal sikerült megfékezni a tűz pusztítását. Az utómunkálatok során az egységek átvizsgálták a könnyűszerkezetes épületet, a visszagyulladás elkerülése érdekében izzó gócok után kutattak és megbontották a födémet.

A tűzben a legtöbb berendezési tárgy megsemmisült, s az épület lakhatatlanná vált.  

Címkék: nyaraló, ingatlan, Balaton, tűz, kék hírek